Zwarte brievenbussen: tijdloos en trendy tegelijk

Brievenbussen bestaan al zolang er postbodes en postzegels bestaan. Door de jaren heen hebben we hun vorm, afmetingen en materialen echter zien evolueren. Ook het kleurenpalet van de brievenbussen is in de loop der jaren veel diverser geworden. Anno 2024 blijken vooral zwarte metalen brievenbussen in de lift te zitten. En dat is niet toevallig.

Zwart is tijdloos, zwart past bij alles en zwart geeft cachet. Zwart is er dan ook altijd al geweest. En ook al wordt deze kleur al eens geassocieerd met somber en donker, sinds een aantal jaar is zwart helemaal terug, en dat zowel aan de binnen- als de buitenkant van onze woningen. Nu eens als onderdeel van een sober en stijlvol interieur, dan weer als accentmuur of eyecatcher in de keuken. Ook gevels durven al eens in het zwart geschilderd worden en donkerkleurig schrijnwerk doet ramen beter uitkomen in het architecturaal ontwerp. En ja, ook voor brievenbussen aan of rond de woning is zwart vandaag een populaire trendkleur. Ze zijn dan ook in de meerderheid bij onze bestsellers.

Contrast of harmonie

Een zwarte brievenbus past bij elke bouwstijl. Een strakke moderne villa, een verzorgde rijwoning of een landelijke pastoriewoning? Altijd is er wel een zwarte brievenbus die aansluit bij de stijl van de woning. En bij de kleuren! Een donkere brievenbus op een donkere gevel met antracietkleurige raamprofielen wordt zo bijvoorbeeld een discreet element dat helemaal in harmonie is met het geheel.

Omgekeerd kan natuurlijk ook. Een moderne zwarte brievenbus kan net zo goed in contrast zijn met de buitengevel. Een vrijstaande brievenbus in zwart of antraciet wordt zo een opvallend visitekaartje. Een designobject dat niet alleen meteen in oog springt van de postbode of pakjesbezorger, maar ook van bezoekers en voorbijgangers. Kies je voor een zwarte brievenbus mét huisnummer, dan wordt die bovendien tegelijk esthetisch en functioneel.

Brievenbus in kleur naar keuze

Zwart is een universele kleur met onbegrensde mogelijkheden. Alle Semperfi-brievenbussen zijn dan ook verkrijgbaar in het zwart. Vaak in RAL 9005 (gitzwart), maar ook heel wat andere zwarttinten zijn mogelijk. Heb je het meer voor een iets lichtere kleur, dan is er antracietgrijs, naast een heel palet aan grijstinten.

Een brievenbus in blauwsteen of een brievenbus in cortenstaal gaat uiteraard niet samen met zwart. Maar alle brievenbussen in metaal, roestvrij staal of aluminium kunnen wel een zwarte kleur krijgen. Zij worden dan afgewerkt met een hoogkwalitatieve poederlak in zwart of antraciet (of eender welke RAL-kleur).

Zwarte brievenbussen op maat

Een zwarte brievenbus die past bij de stijl, de gevelbekleding en de kleur van het schrijnwerk maakt je woning compleet, maar ook je voortuin. Of je nu kiest voor een design brievenbus met een zwarte kleur, een opvallende zwarte pakjesbrievenbus of een vrijstaande brievenbus die contrasteert met de lichtkleurige kiezels of betontegels van je oprit, met maatwerk zorgen we ervoor dat je brievenbus er net zo uitziet als jij dat voor ogen had.

Voordelen van een zwarte brievenbus

Een zwarte brievenbus is tijdloos en past bij elke stijl, maar er zijn nog voordelen:

  • Een zwarte brievenbus blijft er door de jaren heen even goed uitzien als op dag 1. De zwarte poederlak die wij gebruiken is namelijk kleurvast, ook als je brievenbus in de zon hangt.
  • Goed om weten: onze brievenbussen die gepoederlakt zijn in zwart zijn doorgaans goedkoper dan deze in eender welke andere RAL-kleur. 
  • Een zwarte brievenbus kan beter tegen een stootje dan een brievenbus in een lichte kleur. Vuil is namelijk minder snel zichtbaar op hun donkere afwerking.
  • Zwarte brievenbussen zijn bovendien onderhoudsvriendelijk. Met een spons of doek en wat water kan je ze eenvoudig afwassen.

Een zwarte brievenbus kopen?

Zwart is vandaag een heel populaire kleur voor brievenbussen. Je vindt in ons standaardassortiment dan ook een ruime keuze, zowel voor moderne brievenbussen als voor pakketbrievenbussen, muurbrievenbussen en brievenbussen voor appartementen. Bovenop deze modellen produceren we in ons atelier in Zwevezele ook elke dag gepersonaliseerde brievenbussen op maat.